Top 7 natte en wilde watersporten in Sri Lanka

Als u op zoek bent naar een spannende vakantie in Sri Lanka, dan moet u de watersporten in Sri Lanka proberen. Van de surfhaven van Arugam Bay tot duiken rond de riffen van de kust van Hikkaduwa, je kunt het plezier en de opwinding herontdekken die je voor altijd zult koesteren.

Sri Lanka is een ideale bestemming voor watersporten met zijn prachtige stranden en wateren. Sommige van de baaien en riffen bieden van nature de scheuren die nodig zijn om te surfen en duiken, terwijl andere bekend staan om hun zeilen.

In tegenstelling tot de meeste andere plaatsen in de wereld kun je in Sri Lanka bijna het hele jaar door watersporten. Dit komt omdat Sri Lanka twee klimaatzones heeft, Noordoost en Zuidwest. Voor de zuidwestkust is de goede tijd van oktober tot april, terwijl aan de noordoostkust de ideale tijd is van maart tot november.

Als u een watersportliefhebber bent, zijn er een aantal watersporten in Sri Lanka die u kunt proberen. Deze omvatten windsurfen, surfen, waterskiën, tube ride, jetski, riviervissen, snorkelen, wakeboarden, bodyboarden, banaan rijden, duiken, riviercruises, diepzeevissen etc.

Hoewel er in Sri Lanka een aantal bekende plaatsen voor watersporten zijn, hebben sommige een voorsprong op andere. Kalpitiya, Arugam Bay, Bentota, Weligama en Hikkaduwa zijn de meest populaire plekken voor watersporten. U kunt genieten van surfen in Arugam Bay, duiken in Hikkaduwa, jetskiën in Bentota, kitesurfen in Kalpitiya.

Het is gemakkelijk om accommodatie van goede Watersportwinkel kwaliteit te vinden op elk van de bovenstaande plaatsen. Ook reizen naar deze plaatsen is niet zo moeilijk en kan met elk vervoermiddel worden bereikt.

Het prijsniveau maakt Sri Lanka ook een goede plek voor watersport of zou ik zeggen voor toerisme. Het is goedkoop en levert tegelijkertijd het beste op. Voor 10-20 USD kun je een vol uur genieten van de meeste watersporten.

Volledige of gedeeltelijke watersporttrainingen en -kampen zijn beschikbaar voor zowel beginners als ervaren mensen. De meeste hotels organiseren op uw verzoek watersporten. U kunt contact opnemen met uw hotel of de lokale bevolking vragen om meer te weten te komen over de watersportcentra bij u in de buurt.

Hier zijn de top 7 natte en wilde watersporten in Sri Lanka

1. Duiken en snorkelen

Dit is een prachtige en opwindende sport waarbij op of in het water wordt gezwommen, uitgerust met duikmaskers, zwemvliezen en het dragen van een snorkel, een ademslang waarmee de snorkelaar gemakkelijk met zijn gezicht naar beneden in het water kan ademen. Snorkelen spreekt alle leeftijden aan omdat het je de kans biedt om het interessante en opwindende waterleven gemakkelijk te observeren zonder ingewikkelde wateruitrusting en complexe training die vereist is in andere sporten zoals duiken. Hikkaduwa, Weligama en Kirinda zijn de bekende plaatsen om te duiken en snorkelen.