Добрeдојдовте

Топ производи
Најпродавани
Идеална леќа за почетници.
1.590,00 ден.
Постигнете драматична и убава промена на бојата на Вашите очи со контактните леќи на CIBA Vision Freshlook Colorblends.
1.690,00 ден.
Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
1.590,00 ден.
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
850,00 ден.

Поддршка

Biotrue ONE day

Инспирирани од биологијата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентира новите дневни контактни леќи Biotrue ONE day. Со содржина од 78% вода со што се одржува природното ниво на влажност на окото до цели 16 часа, Biotrue ONE day овозможуваат... повеќе...

5187610049

Новитет во технологијата во производство на дневни контактни леќи. Ви ги претставуваме DAILIES TOTAL1®, револуционерен производ со единствена Water Gradient технологија. Тоа се првите леќи кои што ги сооединуваат предностите на хидрогел... (506) 631-2359

Мултифокални контактни леќи

Многумина незнаат дека постојат контактни леќи кои можат да бидат прогресивни, односно леќи кои можат да го корегираат видот и за далеку и за блиску. Најчесто, луѓето над 40 тата година од животот имаат потреба од користење на помагала за корегирање... 260-504-0335

6145712001

Иако контактните леќи се безбедно средство за корекција на видот и се користат од милиони корисници во светот, сепак секогаш постои ризик Ð¾Ð´ инфекција. Најчеста инфекција која се појавува при носење на контактни леќи е кератитис или инфекција... повеќе...

7206069052

Доколку сакате да направите промена во Вашиот изглед и да внесете свежина во Вашиот поглед, тогаш контактните леќи во боја се вистинско решение за Вас. Овој тип на леќи ви овозможува не само да направите корективна промена на Вашите очи, туку... повеќе...

822-726-6697

Доколку имате проблем околу секојдневното ставање, вадење, чистење и одржување на Вашите контактни леќи, а несакате да носите очила за корекција на видот, тогаш специјализираните леќи за продолжено носење се правото решение за Вас. За... повеќе...

586-496-2782

Доколку се наоѓате во категоријата на луѓе кои што имаат проблеми со видот, имате 3 можни решенија за корекција: носење очила, носење контактни леќи или хируршка интервенција (која што  Ð¼Ð¾Ð¶Ðµ да се примени само на ограничен број на... повеќе...

(310) 312-4289

Шминката како неизбежен сегмент во секојдневието на една жена, е доста присутен, затоа ќе Ви дадеме неколку совети како да ги заштитите Вашите очи. Навлегувањето на шминката во внатрешноста на окото е честа појава, и некогаш знае да предизвика... 505-471-7612

254-859-3722

Доколку имате потреба од корекција на видот, а притоа имате активен животен стил, тогаш еднодневните контактни леќи се правото решение за Вас. Овој тип на контактни леќи е идеален за луѓето кои имаат чуствителни очи, за оние кои несакаат да... повеќе...

Материјали за изработка на контактни леќи

При купување на нови контактни леќи, освен нивното времетраење и начинот на користење, особено е важно да знаете од каков тип на материјал се изработени. Покрај параметрите кои Ви се препишани од Вашиот офталмолог, материјалот претставува... повеќе...

7137717643

При купување контактни леќи за првпат најважно е да се направи специјализиран очен преглед за контактни леќи. Овој преглед е различен од очниот преглед за стакла и како таков содржи различни параметри кои што овозможуваат правилен избор... Gaia

Анатомија на окото

Окото претставува најсофистициран и најчуствителен орган на човековото тело. Тоа е најважното човечко сетило, бидејќи преку окото се примаат 90% од информациите од околината. Делува слично како фотоапарат бидејќи светлината која што се одбива... (403) 673-1599

Најчести предрасуди околу користењето на контактни леќи

Доколку сте нов корисник на контактни леќи, односно за првпат се соочувате со потребата од нивно користење, сигурно имате неколку типични дилеми и предрасуди. Но, не сте единствени. Во светот постојат огромен број на корисници на контактни... повеќе...

253-249-6729

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... 8085828738

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... 2017930553